متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/12/09
  • - تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

تولید گوشت مصنوعی، حامی جدید محیط زیست

تولید گوشت مصنوعی، حامی جدید محیط زیست

در حال حاضر روزانه حدود 130 میلیون مرغ و 4 میلیون خوک به منظور تهیه گوشت کشته می شود. در چنین شرایطی ده‌ها شرکت با هدف کاهش اثرات مخرب تولیدات دام صنعتی بر آب و هوا، طبیعت و همچنین تهیه گوشت پاک تر بدون نیاز به دارو، در حال تولید گوشت مرغ،گوشت گاو و گوشت خوک مصنوعی هستند.

 

سلول های سازنده این محصولات، در یک راکتور زیستی رشد می‌کنند، سپس با مواد گیاهی ترکیب می شوند. دسترسی اولیه به این محصولات محدود خواهد بود و تا زمانی که تولید این گوشت‌های مصنوعی افزایش نیابد، به مراتب گران تر از مرغ معمولی عرضه خواهد شد، اما در نهایت با افزایش تولید ارزان تر خواهد شد.

سلول های مورد استفاده برای شروع فرآیند تولید، از یک بانک سلول استخراج می‌شود و عملا نیازی به کشتار حیوانات نیست زیرا سلول ها را می توان از طریق نمونه برداری از حیوانات زنده دریافت کرد. مواد مغذی تامین کننده رشد سلولها هم همگی منشا گیاهی دارند.

محیط کشت مورد استفاده در خط تولید شامل سرم جنینی گاو است که از خون جنین استخراج می شود، اما تا حد بسیار زیادی قبل از مصرف حذف می شود. همچنین در خط تولید بعدی یک سرم گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد.

تحقیقات نشان می دهد که کاهش مصرف گوشت برای مقابله با بحران آب و هوا حیاتی است و برخی از دانشمندان معتقدند که این بهترین اقدام زیست محیطی است که یک فرد می تواند انجام دهد.

شرکت های تولید کننده گوشت آزمایشگاهی معتقدند این محصولی است که به احتمال زیاد گوشت خواران متعهد را از منابع سنتی گوشت جدا می کند.

گوشت کشت شده در راکتورهای زیستی همچنین از بروز آلودگی های باکتریایی ناشی از ضایعات حیوانات و استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها و هورمون ها در حیوانات جلوگیری می‌کند.

تولید گوشت کشت شده فعلی در مقیاس کوچک، نیاز به استفاده نسبتاً زیادی از انرژی و در نتیجه انتشار کربن دارد. اما تولیدکنندگان آن می‌گوید با افزایش مقیاس تولید، تولید گازهای گلخانه ای بسیار کمتر از پروسه تولید گوشت های معمولی خواهد بود، همچنین آب و زمین بسیار کمتری نسبت به گوشت های معمولی مصرف خواهد شد.

"الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 37744
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید